Tootekategooriad

(2)
(2)

Vetigel hemostaatiline geel

Veterinaarseks kasutamiseks mõeldud ühekordselt kasutatav hemostaatiline geel.

Saadaolevad pakendisuurused

Pakend Tootekood
3 x 5 ml 52005

Tootetutvustus

VETIGEL® on mõeldud kasutamiseks hemostaatilise lisavahendina, kui verejooksu peatamine surve, sidumise või muu tavapärase meetodi abil on ebatõhus või ebapraktiline.

VETIGEL® steriilsetes süstaldes geeli saab kasutada mitmetes veterinaarsetes protseduurides, sealhulgas:

  • biopsiad
  • enukleatsioonid
  • masside eemaldused

Pakendis on 3 steriilset ühekordselt kasutatavat eraldi pakendatud süstalt mahuga 5 ml.

Omadused

VETIGEL® peatab verejooksu mõne sekundiga ning aitab vähendada protseduuriga kaasnevaid riske ja parandada patsiendi ravitulemusi.

  • LÜHEM ÜLDANESTEESIA AEG
  • VÄIKSEM VEREKADU
  • LÜHEM OPERATSIOONI KESTUS

Naatriumalginaat moodustab hüdrogeeli, milles on polü (N-atsetüül-D glükosamiin, D-glükosamiin) osakesed ühtlaselt jaotunud. Veritsuskohale kandmisel kinnitub hemostaatiline geel kiirelt haavale ja moodustab mehaanilise barjääri, mis peatab verejooksu ja soodustab loomuliku verehüübe teket. Seejuures ei ole vaja kohaldada survet.

Koostis ja lisaained

Koostis

VETIGEL® sisaldab patenditud segu polüanioonilistest ja polükatioonilistest polüsahhariididest. Naatriumalginaat on esmane polüaniooniline polümeer ja polü (N-atsetüül-D-glükosamiin, D-glükosamiin) on esmane polükatiooniline polümeer.

Kasutamine ja säilivus

Kasutamine
  1. Eemaldage süstal aseptilisel meetodil steriilsest pakendist. Geeli kasutamiseks keerake süstlalt kork maha ning suruge aeglaselt süstla kolbi, kuni geel jõuab otsikusse. Eemaldage üleliigne geel steriilse marliga.
  2. Leidke verejooksu allikas.
  3. Kuivatage haav steriilise marliga. Enne geeli manustamist eemaldage haavalt võimalikult palju verd. See võimaldab hemostaatilisel geelil saavutada otsekontakt verejooksu allikaga.
  4. Eemaldage marli ja torgake süstal veritsuskoha sügavaimasse kohta. Hoidke süstalt haava pealispinna suhtes risti. Kui haava õõnsus on geeliga täidetud, eemaldage süstal aeglaselt, jätkates samal ajal süstlast geeli väljutamist. Manustamise lõpus, kui geel on ümbritsevate kudedega tasane, eemaldage süstla otsik manustamiskohast, tõmmates seda pühkiva liigutusega külgneva koe suunas. Nii väldite geeli kleepumist süstla otsiku külge.

Hemostaatilise geeli õige manustamine:

Geeli toimemehhanism

VETIGEL® moodustab verejooksu kohale mehaanilise barjääri ning toetab lokaalse trombotsüütkorgi moodustumist ja stabiliseerumist.

VETIGEL® geeli võib jätta haavale või sellelt eemaldada.

  • Haavale jättes laguneb geel hüdrolüüsi tulemusel.
  • Haavalt eemaldades oodake vähemalt 5 minutit, et geeli toime saavutaks maksimaalse tulemuse.

Hambaeemaldusprotseduuridel ei ole limaskesta sulgumine geeli peal soovitatav. Enukleatsioonide korral on soovitatav enne haava sulgemist liigne geel eemaldada.

Säilitamine

Asetage VETIGEL® pärast kätte saamist kohe külmkappi (2–8°C).

VETIGEL® süstlad on mõeldud ainult ühekordseks kasutamiseks. Süstlaid on soovitatav kasutada kohe pärast pakendi avamist, kasutamata sisu on soovitatav ära visata.

Hoida laste eest varjatud ja kättesaamatus kohas.

Hoiatused